STARTSIDA
 FÖRETAGET
 NYA LANSERINGAR
 SORTIMENT
 PRODUCENTER
 PRISLISTA
 RESTAURANG
 ARBETA HOS OSS
 KONTAKT

CANTINA VALPOLICELLA NEGRAR
Campo Alto Valpolicella Ripasso

ÅRGÅNG:2014
DRUVSORT:Rondinella, Corvina, Corvinone, Cabernet Sauvignon
ALKOHOLHALT: 14%
PRODUKTTYP:Röda viner - fylliga
URSPRUNG:Valpolicella, Veneto, Italien
PRODUCENT:Cantina Valpolicella Negrar
ARTIKELNUMMER:81773-01
PRIS EXKL MOMS:   151,20 kr/750 ml
PRIS INKL MOMS:189,00 kr/750 ml
SORTIMENT:Beställning

FÄRG: Djupt rubinröd.

DOFT: Stor druv- och ursprungstypisk doft med läckra inslag av mörka körsbär, viol, kryddor och rostade fat.

SMAK: Fyllig, välstrukturerad smak med rik mörk körsbärs- och plommonfrukt, friska syror med polerade tanniner samt anings sötma i den balanserat torra smaken. Elegant ripasso i märgfull stil.

PASSAR TILL: Mörkt kött av nöt och vilt, mellanlagrade ostar och parmesan.

TILLVERKNING & LAGRING: De helt avstjälkade druvorna pressas och får jäsa vid 25-28°, följt av 12 dagars maceration med automatisk nedtryckning av skalmassan under 20 minuter tre gånger om dagen. Vinet får sedan vila i rostfria ståltankar till februari, då en andra jäsning - enligt ripassometoden - igångsätts genom tillsats av skal och jästfällning från ett amaronevin. Macerationen varar denna gång 15 dagar vid en temperatur på 15° och daglig nedtryckning av skalmassan, följt av fullständig malolaktisk jäsning. I slutet av maj förs vinet över på fat för ytterligare 12 månaders lagring samt 6 månader på butelj. Stabilisering sker genom naturlig klarning och vinet har ej heller filtrerats. Kan sparas 10 år.




CAROVIN AB, BOX 24005, 104 50 STOCKHOLM, SWEDEN. PHONE: +46 8-505 515 00 FAX: +46 8 651 09 96