STARTSIDA
 FÖRETAGET
 NYA LANSERINGAR
 SORTIMENT
 PRODUCENTER
 PRISLISTA
 RESTAURANG
 ARBETA HOS OSS
 KONTAKT

CHÂTEAU PALMER
Château Palmer 2009

ÅRGÅNG:2009
DRUVSORT:Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
ALKOHOLHALT: 13%
PRODUKTTYP:Röda viner - fylliga
URSPRUNG:Margaux, Bordeaux, Frankrike
PRODUCENT:Château Palmer
ARTIKELNUMMER:89606-01
PRIS EXKL MOMS:   2.767,20 kr/750 ml
PRIS INKL MOMS:3.459,00 kr/750 ml
SORTIMENT:Restaurang

FÄRG: Djupt rubinröd.

DOFT: Stor, nyanserad och fruktig doft med inslag av mogna mörka bär, svarta vinbär, kanel, ceder, viol och mynta.

SMAK: Fyllig, nyanserad och frisk smak med mjuka tanniner och inslag av mogna mörka bär, plommon, bigarråer, kanel, ceder och mynta. Mycket lång eftersmak.

PASSAR TILL: Rätter av lamm, nöt eller vilt.

TILLVERKNING & LAGRING: Vid ankomst till vineriet separeras druvorna efter sort och vingårdssektion följt av en strikt selektering. Efter avstjälkning krossas druvorna försiktigt för att bryta skalet på druvorna, efter krossningen genomförs en slutgiltig analys av socker- och syrahalt. Château Palmer har 50 jästankar i vineriet för att kunna vinifiera samtliga vingårdssektioner var och en för sig. Varje tank provas regelbundet för att skapa sig en bild av dess potential och framtida karaktär, detta är ovärderlig kunskap vid den slutgiltiga blandningen av vinet. Musten jäste långsamt under i genomsnitt 21 dagar med överpumpning flera gånger per dag. För att uppnå optimal komplexitet i vinet har extraktionen i vissa tankar varit koncentrerad till början av jäsningen för att på så sätt uttrycka frukten i vinet medan andra tankar fått längre skalkontakt för att bidra med kraft och tanniner. Vinet separeras sedan från skalmassan som sedan genomgår en pressning, den frirunna juicen och pressvinet genomgår malolaktisk jäsning vilket stabiliserar vinet och sänker syran. Efter den malolaktiska jäsningen dras vinet om på ekfat där det lagras 18 - 21 månader.




CAROVIN AB, BOX 24005, 104 50 STOCKHOLM, SWEDEN. PHONE: +46 8-505 515 00 FAX: +46 8 651 09 96