STARTSIDA
 FÖRETAGET
 NYA LANSERINGAR
 SORTIMENT
 PRODUCENTER
 PRISLISTA
 RESTAURANG
 ARBETA HOS OSS
 KONTAKT

ORNELLAIA
Ornellaia, magnum

ÅRGÅNG:2014
DRUVSORT:Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot
ALKOHOLHALT: 14,5%
PRODUKTTYP:Röda viner - fylliga
URSPRUNG:Bolgheri, Toscana, Italien
PRODUCENT:Ornellaia
ARTIKELNUMMER:X5005OR4906
PRIS EXKL MOMS:   1.962,40 kr/1500 ml
PRIS INKL MOMS:2.453,00 kr/1500 ml
SORTIMENT:Restaurang

FÄRG: Tät, mörkt röd.

DOFT: Stor, elegant och fruktig doft, med inslag av mogna mörka bär, svarta vinbär, moreller, plommon och björnbär, kryddor, mynta, mörk choklad, lakrits och ceder.

SMAK: Fyllig och nyanserad smak, med inslag av mogna bär, svarta vinbär, björnbär, plommon och svarta oliver, mynta, mörk choklad och rostat kaffe, med en kompakt men balanserad tanninstruktur.

PASSAR TILL: Elegantare kötträtter av lamm och nöt.

TILLVERKNING & LAGRING: Druvorna handsorteras i källaren, både före och efter avstjälkningen, och krossas sedan lätt. Varje druvsort och vingårdsparcell vinifieras separat. Jäsningen ägde rum dels i ektankar och dels i rostfria ståltankar vid en temperatur som aldrig översteg 30°, följt av maceration i 20-25 dagar. Malolaktisk jäsning i barrique (70% ny ek, 30% använd) varefter vinet lagrades på fat i 12 månader. Efter detta görs den slutliga blandningen och i detta skede bestäms också vilka fat som ska gå till Ornellaia respektive Le Serre Nuove. Vinet får sedan vila de återstående 6 månaderna i barrique och efter varsam filtrering och buteljering har det lagrats ytterligare 12 månader på flaska innan det släpptes. Druvsammansättning: 51% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 11% Cabernet Franc, 6% Petit Verdot.




CAROVIN AB, BOX 24005, 104 50 STOCKHOLM, SWEDEN. PHONE: +46 8-505 515 00 FAX: +46 8 651 09 96