Barza Barza är Cava-märket som sedan 2009 förenat livsstil med kvalitet. Vinerna produceras i den spanska vinregionen Penedès, nära Barcelona - därav namnet Barza. Produktionsprocessen följer den så kallade traditionella metoden för Cava (samma som i Champagne) där vinerna får ligga extra länge på sin jästfällning i flaskan för att utveckla
Bear Creek Winery Bear Creek Winery ägs av familjen Kautz. Anläggningen köptes av familjen Kautz 1997, den byggdes ursprungligen 1934 för ett kooperativ. Vinmakare är Natalé Gagliardo, Steve Millier, David Crippen, Liza Yurovich, Han Han, och Bob Broman.
Beni di Batasiolo Familjen Dogliani har jobbat inom vinvärlden i fem generationer i Italiens distrikt Langhe, vars vingårdar har bidragit enormt till att göra italienska viner berömda över hela världen. Vingårdarna är alla placerade i den prisade Barolo-regionen i distrikten Batasiolo, Morino, Cerequio och Brunate i La Morra Boscareto och det historiska Briccolina
Biblia Chora Evangelos Gerovassiliou och Vassilis Tsaktsarlis är två vinmakare som var för sig bidragit till utvecklingen av moderna grekiska viner. Gerovassiliou var tidigare vinmakare på legendariska Domaine Carras. Tsaktsarlis kom från det hypermoderna Domaine Costa Lazaridi. När dessa båda herrar år 1999 blev kompanjoner var det bara att vänta
Bodegas Azul Y Garanza Azul y Garanza garanterar i sina ekologiskt certifierade viner att allt arbete sker manuellt och med stor respekt och hänsyn till varje enskilt vingårdsläge. Målsättningen är att alltid skapa kvalitetsviner som reflekterar dess ursprung med minimal inverkan vid framställning.
Brookdale Estate Liggandes mot Klein Drakenstein-bergen i Paarl är Brookdale Estate lika oväntad som förtrollande. Omfamnad av den stillsamma dalen och omgiven av naturlig skönhet erbjuder Brookdale Estate några av regionens mest innovativa vinskapelser. En sann Askungesaga, var Brookdale en gång övervuxen och underutnyttjad. Rudd-familjen såg den enorma potentialen i egendomen
Cantina Valpolicella Negrar Cantina Valpolicella Negrar har en framstående plats i historien om Valpolicella och Amarone - det älsta kända exemplar av Amarone som finns bevarat är från Cantina Valpolicella Negrar. Vinkooperativet startades den 23 augusti 1933 av sju initiativtagare som ville försvara och skydda karaktären och kvaliteten på de typiska
Cantine Sacchetto Cantine Sacchetto grundades av Sisto Sacchetto i början av 1920-talet men det var den andra generationen, Filiberto och dennes son Paolo, som gav firman en mer strukturerad form som vinproducent på 1980-talet. Dessa två styr fortfarande verksamheten, alltifrån modernisering, kvalitetsutveckling och marknadsföring till urvalet av viner, alltid med respekt för
Cave de Tain Cave de Tain börjar sin historia 1933 då Louis Gambert som tillsammans vinodlare runt om i Hermitage och Crozes-Hermitage startade ett kooperativ. Cave de Tains egendom ligger belägen i hjärtat av Hermitage och tillsammans med sina vinodlare verkar dom både på Rhonedalens östra och västra sida. På
Château Courac Château Courac ligger inbäddat på sluttningarna av Tresques i departementet Gard. Den tillhör Frédéric och Joséphine Arnaud, som förvärvade fastigheten 1995. Frederic Arnauds familj har varit vinodlare i generationer – sedan 1941. Courac ligger på högra stranden av Rhône, i byn Tresques. Arkeologiska lämningar påminner oss om byns förhistoriska
Château Guiraud Förut var detta slott känt som Château de Bayle. Château Guiraud blev klassificerad första Cru 1855 och är tillsammans med Château d'Yquem den enda första Cru i kommunen Sauternes. Familjen som ägde Guiraud före 1855-klassificeringen, och som kan spåras tillbaka till 1600-talet var en av de mest inflytelserika vingårdsägarna i
Château Kefraya "A terroir, a soul, a great wine" var visionen för Chateau Kefrayas grundare Michel De Bustros (1929-2016). Vingårdarna, varav de första planterades 1951, är belägna på sluttningar i västra Bekaadalen vid foten av Mount Barouk, på 1000 meters höjd. Förutom vin hade Bustros även en passion för konst vilket har
Château Palmer Château Palmers historia startar år 1814 när Charles Palmer, generalmajor vid den brittiska armén, köpte en vingård av familjen Gascq. Mellan åren 1816 och 1831 köpte han mer mark och gårdar i kommunerna Cantenac, Issan och Margaux. Totalt täckte hans egendomar 163 hektar varav 82 hektar vingårdar. Charles spenderade större
Clos de Los Siete Bakom projektet Clos de Los Siete (fritt översatt till "de sjus vingård") ligger den franska stjärnvinmakaren Michel Rolland som 1988 besökte Argentina för första gången. Han förälskade sig i landet och människorna, men framförallt dess terroir. Tillsammans med sex kollegor från Bordeaux hittade de den perfekta platsen att realisera
Col d'Orcia Col d’Orcia är världsledande på Brunello och är en av Montalcinos mest anrika vingårdar, med en bakgrund som sträcker sig tillbaka till 1700-talet då familjen Delle Ciaia från Siena etablerade sig i området. Egendomen ägs sedan 1973 av familjen Marone Cinzano som genom århundradena varit framträdande inom vinproduktion. Idag drivs
Cordero di Montezemolo Familjen Cordero di Montezemolo och deras vingård Azienda agricola Monfalletto hittar vi i Piemonte, Barolo och här har familjen funnits ända sedan, håll i hatten nu, år 1340. Generation efter generation har förvaltat både fastigenheten och gården och idag är det Alberto Cordero, nummer 19 i generationsledet, som styr skutan
DIT Celler DIT Celler, pionjär med ekologiskt certifierade viner i Montsant och med upp till 75 år gamla vingårdslägen placerade längs med Llaberia bergssluttning samt Capcanes och Tivissa omringade av skogspartier. Varje eftermiddag drar en svalkande vind - "Marinada" - in från Medelhavet och kyler ned regionen, vilket bidrar till rena och
Domaine Alain Geoffroy Den här Chablis producenten är något utöver det vanliga, med en vingård som är en av de äldsta i området. Det här området i Chablis är placerat med sluttningar i syd/sydöst och sydväst som vetter mot Serein-floden. Den genomsnittliga höjden är 120-150 meter över havet. Vingården har
Domaine Bertagna Domaine Bertagna i Vougeot grundadesav Claude Bertagna 1950 men ägs och drivs idag av Eva Reh. Evas familj kommer ursprungligen från moseldalen i Tyskland där hennes familj odlat och producerat vin i många generationer men det var hennes farfar, Günther Rehs kärlek till Bourgogne som fick skutan att vända.
Dourthe Redan 1840 startade Pierre Dourthe vinhandlarverksamhet i Bordeaux. Sedan dess har företaget stannat inom familjen och på 20-talet började man köpa upp egendomar i Bordeaux, först ut var Château Maucaillou i Moulis. På 70-talet köpte de det femteklassade Château Belgrave i Haut-Médoc som tillhör vinvärldens absoluta toppskikt. Numera är de
Elio Altare Elio Altare anses inte bara vara en av de moderna legendarerna i Piemonte utan tillhör även en av Barolos pionjärer från den omtalade grupp av vinmakare under namnet "Barolo Boys" som i början av 80-talet var banbrytande med ny teknik vid vinframställning i såväl källaren som ute på vinfälten.
Escapade Winery Escapade Winery är ett vinprojekt skapat av Takis Soldatos, Evangelos Gerovassiliou (Domaine Gerovasiliou) och Vassilis Tsaktsarlis (Biblia Chora). Namnet Escapades är inspirerat av deras dröm att skapa moderna versioner av traditionella viner. Området Stellenbosch är en av världens mest kända vinregioner - dess medelshavsklimat i kombination med en
Fontodi Fontodi ligger i hjärtat av Chianti Classico just i dalen som ligger söder om staden Panzano och som kallas "Conca d'Oro" (det gyllene skalet) på grund av sin amfiteaterform. En genuin och karaktäristisk "Terroir", känd i århundraden för sin tradition av kvalitetsvinodling, tack vare en unik kombination av hög höjd,
Gadais Père & Fils Christophe Gadais farfar var en av de första i Loire att börja sälja sitt vin buteljerat. Det var ett lyckat drag. Redan i slutet av 1950-talet levererad man inte bara på den inhemska marknaden utan exporterade till New York. Idag, 50 år senare, drivs firman av sonsonen Christophe
Garofoli Redan tidigt på 1870-talet hade Antonio Garofoli börjat producera och sälja lokala viner i Marche, som ligger mellan Apenninerna och Adriatiska havet i mellersta Italien. Hans son Gioacchino utökade verksamheten och grundade 1901 vinfirman Gioacchino Garofoli. Tredje generationen, sönerna Franco och Dante, tillträdde efter andra världskriget och i början av
Gianni Doglia Gianni Doglia grundades i Asti 1940 av Eugenio Rivella eller Genio som han också kallades. Genio älskade vin och var en vinmakare av högsta rang. På 80-talet tog Genios dotter Marisa och hennes man, Bruno Doglia, över företaget. Idag är det Genios sonson Gianni som står vid rodret tillsammans
Giovanni Rosso Giovanni Rossos Barolo-baserade rötter sitter djupt. Familjen Rosso har odlat och producerat vin i Piemonte sedan 1890-talet. Idag äger man tio vingårdar i området runt Serralunga d'Alba, bland annat på de högt respekterade platserna Vigna Rionda, Broglio och Cerretta. Fokuset ligger uteslutande på tillverkning av röda viner, främst på Nebbiolo
Hahn Winery Hahn Family Wines är en familjeägd vingård belägen i Santa Lucia Highlands AVA i Monterey County, Kalifornien. Vingården grundades 1980 av Nicolaus "Nicky" Hahn och hans fru Gaby. Idag drivs vingården av deras son, Philip Hahn, som nu är president. Hahn Family Wines har ett starkt engagemang för
Henri Boillot Familjen Boillot har producerat vin i Bourgogne sedan 1855. Henri Boillot började sin bana 1996 när han grundade Maison Henri Boillot där han gjorde viner på druvor köpta av kontrakterade odlare (så kallad négociantverksamhet). 2005 köpte han loss ägorna från sina syskon för att starta Domaine Henri Boillot. Totalt förfogar
Iona Wine Farm Belägen i Afrikas sydligaste punkt, längst Cape South Coast ligger det svala vindistriktet Elgin. Med utsikt över Atlanten och 420 meter över havet ligger vingården Iona. 1997 köpte ingenjören Andrew Gunn gården och bestämde sig att döpa den efter ön Iona utanför Skottlands västkust. Gunns stolta skotska härkomst som
Kir-Yianni Företaget grundades så sent som 1997 av Yiannis Boutaris med vingårdar i Naoussa och Amyndeon på varsin sida av berget Vermion i nordvästra Grekland. Fokus ligger på druvsorten Xinomavro som är den lokala fixstjärnan, men de odlar även internationella druvsorter som Syrah, Merlot och Cabernet Sauvignon. I Naoussa har
Lapostolle Lapostolle är en välkänd vinproducent som är baserad i Colchagua-dalen i Chile. Det grundades 1994 av Alexandra Marnier-Lapostolle, en medlem av den franska familjen som äger och producerar Grand Marnier-likör. Idag är det den sjunde generationen, Charles de Bournet, som står i spetsen för vineriet. Lapostolles fokus ligger på
Loire Proprietés Loire Proprietés är ett kooperativ som inkluderar Vins de Rabelais i Chinon, Caves de la Loire i Brissac, Besombes-Moc Baril i Saumur och erkända Oisly-Thésée i Touraine. Caves de la Loire vinifierar viner från över 1 000 hektar i Anjou och det är roséer som är deras specialité. Man arbetar
Maison Marleré Maison Marleré är belägen i Béarn i sydvästra Frankrike, en region som ibland också kallas ”Frankrikes gömda hörna” undangömd mellan Pyrenéerna och Spanien i söder, Bordeaux i norr och Atlanten i väster. Här har man odlat vin sedan romartiden och det varma klimatet i kombination med svala influenser från Atlanten
Maison Sichel Ett av Bordeaux mest välrenommerade négocianthus med ägarintressen i flera chateaux, däribland Château Angludet Margaux Cru Bourgeois vars viner idag är av Cru Classé kvalitet och inte minst kronjuvelen Château Palmer Margaux 3ème Cru Classé som mäter sig med 1er Cru vinerna i varje ny årgång. Den legendariske
Mas de Daumas Gassac Gården Mas de Daumas Gassac köptes av Aimé Guibert 1970 i syfte att ha som semesterhus. När sedan oenologen Henri Enjalbert gjorde ett besök på gården 1971 och insåg att marken på många sätt liknande de stora slotten i Medoc så fick Aimé idéen att plantera vinstockar. De första vinerna
Masseto På den soliga Toskanska kusten i närheten av byn Bolgheri omgiven av vilda skogar och på en sluttning med en fantastisk utsikt över Medelhavet, finner vi vingården Masseto. Dess unika jordmån av grå och blå lera är utmärkt lämpat för att plantera Merlot och bidrar till Massetos perfekta balans av
Musita När Ignazio Ardagna i slutet på 1800-talet planterade en liten lott med Catarratto-vinrankor på berget Musita på västra Sicilien var det starten på hans dröm. Idag har denna dröm blivit verklighet med totalt 50 hektar vingårdar planterade med druvsorter som Catarratto, Grillo, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Syrah och Nero d'Avola.
Nonino Orazio Nonino etablerade sitt destilleri redan år 1897 och hans passion för framställandet av grappa har följt släkten i generationer och idag är det systrarna Cristina, Antonella och Elisabetta, 5:e generationen, som för traditionen vidare. Under 70-talet producerade man den första grappan, någonsin, gjord på en individuell druvsort från en
Nordic Sea Winery 2009 startade Oenoforosgruppen Nordic Sea Winery i Simrishamn. Vineriet är en av norra Europas mest moderna vinanläggningar. På Nordic Sea Winery produceras några av Systembolagets mest sålda och kända varumärken. Druvorna till vinet plockas runt om i världen och jäser på satellitvinerier för att sedan skeppas till Nordic Sea Winery.
Opus One Opus One är resultatet av två män som förverkligade sin dröm: Baron Philippe de Rothschild från Chateau Mouton Rothschild i Bordeaux och Napa Valley-legenden Robert Mondavi. Tillsammans satte de ut för att skapa ett enda vin tillägnat jakten på kompromisslös kvalitet. Detta unika uppdrag formar varje årgång idag och i
Ornellaia Egendomen grundades 1981 som ett projekt för att skapa en ny, prestigefull gård i den vackra och orörda delen av Toscanas kust som kallas Maremma. Det exceptionella mikroklimatet i Bolgheri gjorde att druvorna man valde att plantera blev Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Merlot. Ornellaias filosofi säger att ett vin
Pago de los Capellanes I hjärtat av Duerodalen, nära Pedrosa, ligger denna egendom. Under 1980-talet påbörjades ett omfattande arbete med att modernisera vingården och omplanteringar och minskat skördeuttag har avsevärt höjt vinernas kvalitet. Nu för tiden odlas endast druvan Tempranillo (i trakten känd under namnet Tinto Fino) i vingårdarna. I hjärtat av Duerodalen, nära
Promontory Winery Tidigt på 1980-talet var H. William Harlan ute i den karga bergsryggen längst med Oakville AVAs sydvästra delar. I en isolerad del av denna miljö fann han en plats som var uråldrig och vildvuxen, men som samtidigt talade till honom på ett djupare plan om framtida löften om något nytt.
Santo Wines Santo Wines startade sin verksamhet på den grekiska ön Santorini 1992. Vineriet ligger i byn Pyrgos. Här gör man främst torrt vitt vin på de lokala druvsorterna Assyrtiko, Aidani och Athiri, men även dessertvinet Vinsanto. Viner från Santorini skiljer sig från andra viner då jordmånen är dominerad av vulkan, vilket
Spider Pig Wines "Roligt på utsidan och seriöst på insidan." – Dave Wibberley, Spider Pig Även om vin ibland kan verka exklusivt och otillgängligt, handlar dessa flaskor med "svin" från Phatty Bacon Productions aka Spiderpig om inkludering och nöje. Sedan 2015 har Spider Pig-teamet samarbetat med några av Sydafrikas rockstjärnor till vinmakare,
Terre Terre arbetar med viner av högsta kvalitet, som till exempel Barbera D'Asti. Man inriktar sig på kvalitetsviner med rik struktur och bra lagringspotential. Själva framhäver de sin Barbera som "the peoples wine" genom att det till skillnad från exempelvis Nebbiolo, är en "every-day affordable stunner".
Terroir De Lagrave Ett stenkast från Toulouse, längs floden Tarn, finner vi inte bara det äldsta området för vinodlingar i sydvästra Frankrike, utan även ett av de äldre i hela Frankrike. Gaillac som det även benämns, upptäcktes redan under antiken ca 1000 år innan Burgunderna och ens hade fått en uppfattning om
Tsantali Tsantali har gjort vin och ouzo sedan 1890-talet och är en av de Greklands äldsta och mest anrika vinmakarfamiljer. Man äger vinareal i hela fem regioner i Grekland (Halkidiki, Mount Athos, Rapsani, Maronia och Naoussa). Målet och visionen är att bevara den grekiska vintraditionen med fokus på de inhemska druvorna
Uniwines Uniwines är en vinproducent baserad i Breedekloof, Sydafrika. De är verksamma inom vindistriktet Breede River Valley och är specialiserade på att producera högkvalitativa Fairtrade-viner. Företaget fungerar i princip som ett kooperativ med 65 aktieägare, som består av olika vingårdar som producerar vin under Uniwines flagga. Vissa av vinerna också
Van loggerenberg Wines Sedan sin första minimala utgåva av årgången 2016 har Lukas Van Loggerenberg minst sagt satt sitt avtryck som en av de största stjärnorna på sin hemmaplan såväl internationellt. Året efter, på en vin mässa i Storbritannien, klev självaste Steven Spurrier (legenden bakom Judgement of Paris 1976) fram till honom efter
Weingut Franz Hirtzberger I Wachu, inbäddat mellan bergen och Donau ligger byn Spitz. Här på gården, som har anor från 1200-talet verkar familjen Hirtzberger sedan 5 generationer tillbaka. Idag har dom såklart moderniserat anläggningen men har fortfarande kvar en stor passion för tradition. Familjen köpte sina första hektar i slutet av 1800-talet
Weingut Sander Redan på 1950-talet började Otto-Heinrich Sander konvertera sina vingårdar i tyska regionen Rheinhessen till uteslutande ekologiska. Han sågs då som en pionjär inom området och Weingut Sander blev den första vingården i Tyskland att få ekologisk certifiering. Numera står hans barnbarn Stefan Sander vid rodret och upprätthåller sin farfars vision
Vie di Romans Namnet Vie di Romans betyder ”romarnas väg” och var, som namnet antyder, en väg som gick mellan två av Friulis viktigaste städer under romartiden. Idag ligger gården samt en av vingårdarna där man odlar Chardonnay där vägen förr låg. Själva egendomen Vie di Romans är således mycket yngre och var
Vignobles & compagnie I hjärtat av södra Rhônedalen hittar vi Vignobles & Compagnie som i över 50 år varit engagerade i området och som idag kommit att bli en stor ambassadör för innovativa kvalitetsviner i Rhône. Sida vid sida med sina vinodlare arbetar dom dedikerat för ett hållbart arbete både i vineriet
Vinchio Vaglio Vinchio-Vaglio Serra grundades år 1959 av 19 passionerade vinodlare från Vinchio och Vaglio Serra, två pittoreska byar i hjärtat av Asti-regionen i Piemonte. Sammanslutningen består idag av 192 vinodlande medlemmar där merparten av vingårdarna ligger i Vinchio och Vaglio, men man har även tillgång till mindre gårdar i bland annat
Wirra Wirra Vineyards Wirra wirra betyder ”bland eukalyptusträd” på aboriginska, Och har gett namn till det här vineriet beläget i McLaren, 37 km söder om Adelaide. Wirra Wirra är berömda för sina premiumviner från Mc Laren och Adelaide Hills som har ett svalare klimat. Robert Strangways Wigley grundade vineriet 1894 och exporterade