00:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms): 0:- Totalt (inkl moms): 0:-

Våra producenter

Alpha Estate

Alpha Estate heter Ktima Alpha på grekiska. Alpha är också den första bokstaven i det grekiska alfabetet och står här såväl för distriktet Amyndeon som "början på något nytt" i den dynamiska grekiska vinvärlden. Här uppe på Amyndeons högplatå i allra nordligaste Macedonien, 620-710 meter över havet och i ett
Grekland
1

Alphonse Mellot

Denna "familjedomaine´s" historia härleds 19 generationer tillbaka ändå till år 1513. Domainen har utvecklats markant genom åren och under Alphonse den äldres ledning utvecklades Alphonse Mellot till en av de mest dynamiska och symboliska producenterna i regionen. Idag är det Alphonse den yngre som framgångsrikt utvecklar firman. Sedan några år
Frankrike
0

Barza

Barza är Cava-märket som sedan 2009 förenat livsstil med kvalitet. Vinerna produceras i den spanska vinregionen Penedès, nära Barcelona - därav namnet Barza. Produktionsprocessen följer den så kallade traditionella metoden för Cava (samma som i Champagne) där vinerna får ligga extra länge på sin jästfällning i flaskan för att utveckla
Spanien
3

Bear Creek Winery

Bear Creek Winery ägs av familjen Kautz. Anläggningen köptes av familjen Kautz 1997, den byggdes ursprungligen 1934 för ett kooperativ. Vinmakare är Natalé Gagliardo, Steve Millier, David Crippen, Liza Yurovich, Han Han, och Bob Broman.
USA
1

Bellavista

Bellavista grundades i Franciacorta av affärsmannen Vittorio Moretti då han 1977 förvärvade några få hektar vingårdar av exceptionell kvalitet. Dessa vingårdar är planterade på Bellavista Hill, en kulle som fått sitt namn tack vare dess utomordentliga läge med utsikt över Iseo sjön och Po-dalen, hela vägen till alpernas sluttningar. Sedan
Italien
5

Beni di Batasiolo

Familjen Dogliani har jobbat inom vinvärlden i fem generationer i Italiens distrikt Langhe, vars vingårdar har bidragit enormt till att göra italienska viner berömda över hela världen. Vingårdarna är alla placerade i den prisade Barolo-regionen i distrikten Batasiolo, Morino, Cerequio och Brunate i La Morra Boscareto och det historiska Briccolina
Italien
1

Biblia Chora

Evangelos Gerovassiliou och Vassilis Tsaktsarlis är två vinmakare som var för sig bidragit till utvecklingen av moderna grekiska viner. Gerovassiliou var tidigare vinmakare på legendariska Domaine Carras. Tsaktsarlis kom från det hypermoderna Domaine Costa Lazaridi. När dessa båda herrar år 1999 blev kompanjoner var det bara att vänta
Grekland
2

Bodegas Azul Y Garanza

Azul y Garanza garanterar i sina ekologiskt certifierade viner att allt arbete sker manuellt och med stor respekt och hänsyn till varje enskilt vingårdsläge. Målsättningen är att alltid skapa kvalitetsviner som reflekterar dess ursprung med minimal inverkan vid framställning.
Spanien
2

Bodegas Bernabeleva

Bodegas Bernabeleva grundades år 1923 och ligger vid foten av bergen Cerro de Guisando och Gredos sluttningar vid Martin de Valdeiglesias strax utanför Madrid. Framställning av samtliga viner sker helt enligt biodynamiska principer, men gården är ej certifierad. Marc Isart, vinmakare på Bernabeleva tillhör i dag eliten inom spansk
Spanien
3

Bodegas La Purisima

I provinsen Murcia i sydöstra Spanien finns tre ursprungsområden, så kallade D.O. (Denominación de Origen), Yecla, Jumilla, och det mindre Bullas. Bodegas la Purísima ligger i Yecla och är ett kooperativ från 1954 som svarar för 60 % av distriktets totala produktion. Provinsens paraddruva är den kraftfulla
Spanien
1

Bodegas Las Cepas

Bodegas las Cepas är en familjeproducent i Rioja som sedan 1996 har odlat ekologiska druvor som Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura och Verdejo. De 52 ha där druvorna odlas ligger på en grund av kalksten vilket bidrar till den starka närvaron av fruktiga smaker i deras viner med högt extrakt
Spanien
2

Cantina Valpolicella Negrar

Cantina Valpolicella Negrar har en framstående plats i historien om Valpolicella och Amarone - det älsta kända exemplar av Amarone som finns bevarat är från Cantina Valpolicella Negrar. Vinkooperativet startades den 23 augusti 1933 av sju initiativtagare som ville försvara och skydda karaktären och kvaliteten på de typiska
Italien
5

Cantine Pellegrino

Familjen Pellegrino har odlat vindruvor på Sicilien sedan 1880-talet och kan idag stoltsera med både erfarenhet och hög kvalité i urtypiska sicilianska viner. Under de senaste 135 åren har familjen skaffat sig en djup kunskap om hur vingårdarna bäst brukas, vilka vinstockar som trivs var och hur man bäst tar
Italien
1

Cantine Sacchetto

Cantine Sacchetto grundades av Sisto Sacchetto i början av 1920-talet men det var den andra generationen, Filiberto och dennes son Paolo, som gav firman en mer strukturerad form som vinproducent på 1980-talet. Dessa två styr fortfarande verksamheten, alltifrån modernisering, kvalitetsutveckling och marknadsföring till urvalet av viner, alltid med respekt för
Italien
1

Castell D'Age

Castell d'Age är knuten till tre generationer kvinnor: Farmor, mamma och dotter, var och en med en Cava uppkallad efter sig. Aurèlia Igueras började för mer än 70 år sedan att bruka familjens jord och hennes svärdotter, Anne Marie Comtesse, var pionjär genom att introducera biodynamisk odling i början av
Spanien
2

Château Courac

Egendomen ligger i västra delen av appelationen Côtes du Rhône. Den 2000 år gamla egendomen ägs sedan cirka 20 år tillbaka av makarna Frederic och Josephine Arnaud. Tack vare att vingårdarna ligger på hög höjd mognar druvorna långsamt vilket ger vinerna dess rika smak.
Frankrike
1

Château De Melin

12 km sydväst om hjärtat av Côtes de Beaune ligger Chateau Melin med en anrik historia daterad tillbaka till 1551. Efter den franska revolutionen har sex generationer odlat och producerat vin på Chateau Melin och sedan 1999, drivs traditionen vidare av paret Hélène and Arnaud med målet att ta fram
Frankrike
1

Château Guiraud

Förut var detta slott känt som Château de Bayle. Château Guiraud blev klassificerad första Cru 1855 och är tillsammans med Château d'Yquem den enda första Cru i kommunen Sauternes. Familjen som ägde Guiraud före 1855-klassificeringen, och som kan spåras tillbaka till 1600-talet var en av de mest inflytelserika vingårdsägarna i
Frankrike
0

Château Kefraya

"A terroir, a soul, a great wine" var visionen för Chateau Kefrayas grundare Michel De Bustros (1929-2016). Vingårdarna, varav de första planterades 1951, är belägna på sluttningar i västra Bekaadalen vid foten av Mount Barouk, på 1000 meters höjd. Förutom vin hade Bustros även en passion för konst vilket har
Libanon
5

Château Maucoil

De vingårdar som idag tillhör Château Maucoil har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet då de ägdes av den kungliga arkivarien för den holländska prinsen av Nassau-Orange. Hans 1000-sidiga verk "Tableau de l'Histoire des Princes et Principauté d'Orange" publicerades 1639 och finns bevarat i en glasmonter i
Frankrike
2

Château Palmer

Château Palmers historia startar år 1814 när Charles Palmer, generalmajor vid den brittiska armén, köpte en vingård av familjen Gascq. Mellan åren 1816 och 1831 köpte han mer mark och gårdar i kommunerna Cantenac, Issan och Margaux. Totalt täckte hans egendomar 163 hektar varav 82 hektar vingårdar. Charles spenderade större
Frankrike
2

Château Puybarbe

Château Puybarbe ägs av familjen Orlandi sedan år 1952. Vingården ligger belägen på ett av de högst belägna bergen i byn Mombrier i hjärtat av Côtes de Bourg-appellationen och erbjuder en fantastisk vy som sträcker sig till Bordeaux. Initialt omfattade vingården sju hektar men har successivt vuxit under årens lopp.
Frankrike
1

Château Roubine

Château Roubine är en av de klassiska vinegendomarna i Provence och tillhör den lilla skaran om 18 egendomar som har rätt att sätta ut cru classé på sin etikett. Château Roubine ligger på på klassisk mark mellan städerna Draguignan och Lorgues i centrala Provence och var känt redan på
Frankrike
2

Clos de Los Siete

Bakom projektet Clos de Los Siete (fritt översatt till "de sjus vingård") ligger den franska stjärnvinmakaren Michel Rolland som 1988 besökte Argentina för första gången. Han förälskade sig i landet och människorna, men framförallt dess terroir. Tillsammans med sex kollegor från Bordeaux hittade de den perfekta platsen att realisera
Argentina
1

Col d'Orcia

Col d'Orcia är en av de äldsta företagen i Montalcino och dess ursprung går tillbaka till första halvan av 1700-talet då den adliga familjen Delle Ciaia från Siena etablerade en egendom i området. Col d'Orcia är belägen 450 meter över havet på de kulliga sluttningarna av Montalcino i södra
Italien
13

Colterenzio

Romarna upptäckte tidigt att sluttningarna runt staden Bolzano var speciellt lämpade för vinodling. Sedan dess har denna del av Italien som nästan lika mycket är österrikiskt (kallas också i dagligt tal för Sydtyrolen) varit ett av de mest betydande vinområdena. Alto Adiges styrka och kanske också svaghet ligger i det
Italien
8

Cordero di Montezemolo

I hjärtat av Langhe - i mitten av Barolo - finns en kulle med ett cederträd som har vakat över trettio hektar land i över 150 år. År efter år arbetar detta land i det tysta med att producera några av de viner som gjort Piemonte känt över hela världen.
Italien
5

Dal Cero

Familjeföretaget Dal Cero producerar vin från tre regioner i Italien. Tenuta Corte Giacobbe vingårdslägen från kommunen Roncà i Soave klättrar över två vulkaner Calvarina och Crocetta, 500 meter över havet. Jordmånen består av en rik vulkanisk kalkrik jord, rik på basalt, vilket bidrar till eleganta friska viner med frisk frukt
Italien
4

DIT Celler

DIT Celler, pionjär med ekologiskt certifierade viner i Montsant och med upp till 75 år gamla vingårdslägen placerade längs med Llaberia bergssluttning samt Capcanes och Tivissa omringade av skogspartier. Varje eftermiddag drar en svalkande vind - "Marinada" - in från Medelhavet och kyler ned regionen, vilket bidrar till rena och
Spanien
2

Domaine Alain Geoffroy

Den här Chablis producenten är något utöver det vanliga, med en vingård som är en av de äldsta i området. Det här området i Chablis är placerat med sluttningar i syd/sydöst och sydväst som vetter mot Serein-floden. Den genomsnittliga höjden är 120-150 meter över havet. Vingården har
Frankrike
5

Domaine Belle

Historien börjar redan år 1769 då varje familj fick varsin liten vingårdslott av den nya adelsmannen i trakten, med tanken att de fick ha den för sitt eget personliga bruk. Genom diverse handel och byten har familjen sedan utökat sin egen lott fram till 1930-talet och man började göra vin
Frankrike
5

Domaine de Fontenille

I hjärtat av Provence, i appellationen Luberon, vid foten av Luberon-berget ligger Domaine de Fontenille beläget. Egendomen härrör från 1600-talet där den ägande familjen Savornin ökade vingårdsarealen från 12 till 35 hektar fram till år 1748. År 1850 inledde Alphonse de Savornin att bygga en herrgård omgiven av en praktfull
Frankrike
1

Domaine des 2 Ânes

Efter att ha letat i såväl Jura, Mâconnais som Beaujolais hittade man den gömda "terroir" man sökte, ett stycke land i Corbières med det rätta mikroklimatet och mycket kalk i den steniga jorden. Vingården ligger i Peyriac de Mer, ca 10 km söder om Narbonne. Genom att begränsa sin
Frankrike
1

Domaine Gerovassiliou

Evangelos Gerovassiliou är mannen som dyker upp lite varstans i den moderna grekiska vinnäringen. I 30 år har han varit en nyskapare. Utbildad vid universiteten i Thessaloniki och Bordeaux blev han redan som 25-åring delaktig i det projekt som skulle sätta Grekland på den europeiska vinkartan: skapandet av Château Carras.
Grekland
4

Domaine Paul Blanck

Domaine Paul Blanck är ett familjeföretag i Kientzheim i hjärtat av Alsace. I den berömda Kaysersbergdalen har man nästan 40 ha egna vingårdar. Familjen Blanck äger stora delar av Grand Cru-lägena Schlossberg och Furstentum samt vingårdarna Altenbourg, Grafreben, Patergarten och Rosenbourg. De bästa lägena ligger på dalens nordsida med idealisk
Frankrike
5

Domaine Pinchinat

Vid foten av Sainte-Victoire-berget i kommunen Pourrières ligger Domaine Pinchinat. Egendomen har gått i arv inom familjen i över 200 år och drivs idag av Alain de Welle. På deras 30 hektar odlar de Rolle, Clairette, Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cinsault och Mourvèdre - allt ekologiskt certifierat.
Frankrike
1

Domaine Rostaing

När det kommer till Rhônedalens traditionalister är René Rostaing en av de puritaner som anser att Côte-Rôtie bör smaka Côte-Rôtie och inte som Syrah från Nya Världen. På 70-talet köpte han två vingårdslotter i Côte Blonde och La Landonne, och har numera totalt 7,4 hektar i Côte-Rôtie vilket är förhållandevis
Frankrike
0

Domaine Saint-Cyr

Domaine Saint-Cyr befinner sig söder om Beaujolais, bredvid Villefranche-sur-Saône och drivs av 4 generationens vinmakare Raphaël Saint Cyr. Vingården är ekologiskt certifierad och omfattar totalt 27 hektar. Domaine Saint-Cyr tillverkar Beaujolais rouge, rosé vitt och mousserande rosé samt Sauvignon Blanc. Sedan 1989 är vinerna kvalitetsmärkta Terra vitis, vilket innebär att
Frankrike
2

Dourthe

Redan 1840 startade Pierre Dourthe vinhandlarverksamhet i Bordeaux. Sedan dess har företaget stannat inom familjen och på 20-talet började man köpa upp egendomar i Bordeaux, först ut var Château Maucaillou i Moulis. På 70-talet köpte de det femteklassade Château Belgrave i Haut-Médoc som tillhör vinvärldens absoluta toppskikt. Numera är de
Frankrike
9

Elio Altare

Elio Altare anses inte bara vara en av de moderna legendarerna i Piemonte utan tillhör även en av Barolos pionjärer från den omtalade grupp av vinmakare under namnet "Barolo Boys" som i början av 80-talet var banbrytande med ny teknik vid vinframställning i såväl källaren som ute på vinfälten.
Italien
11

Escapade Winery

Escapade Winery är ett vinprojekt skapat av Takis Soldatos, Evangelos Gerovassiliou (Domaine Gerovasiliou) och Vassilis Tsaktsarlis (Biblia Chora). Namnet Escapades är inspirerat av deras dröm att skapa moderna versioner av traditionella viner. Området Stellenbosch är en av världens mest kända vinregioner - dess medelshavsklimat i kombination med en
Sydafrika
9

Fabre Montmayou

Hervé Joyaux Fabre, ägare till Fabre Montmayou, föddes i Bordeaux, Frankrike. Han kom till Argentina i början av 90-talet för att investera i en egen vingård och blev imponerad av potentialen för Malbec i Mendoza. Som en sann visionär köpte han mycket gamla Malbec-vingårdar, planterade år 1908, och
Argentina
4

Famille Lieubeau

Denna familjedomaine har utvecklats av Pierre Lieubeau och hans söner Francois och Vincent från 48 till 100 hektar, varav 80 idag är i produktion. Detta gör Lieubeau till en av de största oberoende enskilda gårdarna i området. Vingårdarna befinner sig emellan skifferkullarna i St Fiacre och granit- och gnejs-terroiren i
Frankrike
1

Gadais Père & Fils

Christophe Gadais farfar var en av de första i Loire att börja sälja sitt vin buteljerat. Det var ett lyckat drag. Redan i slutet av 1950-talet levererad man inte bara på den inhemska marknaden utan exporterade till New York. Idag, 50 år senare, drivs firman av sonsonen Christophe
Frankrike
1

Garofoli

Redan tidigt på 1870-talet hade Antonio Garofoli börjat producera och sälja lokala viner i Marche, som ligger mellan Apenninerna och Adriatiska havet i mellersta Italien. Hans son Gioacchino utökade verksamheten och grundade 1901 vinfirman Gioacchino Garofoli. Tredje generationen, sönerna Franco och Dante, tillträdde efter andra världskriget och i början av
Italien
5

Gianni Doglia

Gianni Doglia grundades i Asti 1940 av Eugenio Rivella eller Genio som han också kallades. Genio älskade vin och var en vinmakare av högsta rang. På 80-talet tog Genios dotter Marisa och hennes man, Bruno Doglia, över företaget. Idag är det Genios sonson Gianni som står vid rodret och målet
Italien
2

Giuseppe Mascarello e Figli

GIUSEPPE MASCARELLO e FIGLI Familjen Mascarello tillhör den absoluta eliten och toppskiktet av producenter från Piemonte. Familjen äger totalt 16 HA i Piemonte varav 6 HA tillhör familjens monopol läge Monprivato som räknas till de bästa i Barolo. Mauro Mascarello är själva sinnesbilden av en barolotraditionalist, med allt
Italien
5

Hahn Winery

Central Coast i Kalifornien är känd för sin spektakulära skönhet och unika livsstil. Monterey är en del av detta unika landskap som ligger strax söder om San Francisco. Det är en region som under flera år producerat fantastiska toppviner på grund av sitt ypperliga läge vid Stilla havet med dess
USA
3

Henri Boillot

Familjen Boillot har producerat vin i Bourgogne sedan 1855. Henri Boillot började sin bana 1996 när han grundade Maison Henri Boillot där han gjorde viner på druvor köpta av kontrakterade odlare (så kallad négociantverksamhet). 2005 köpte han loss ägorna från sina syskon för att starta Domaine Henri Boillot. Totalt förfogar
Frankrike
10

Kir-Yianni

Företaget grundades så sent som 1997 av Yiannis Boutaris med vingårdar i Naoussa och Amyndeon på varsin sida av berget Vermion i nordvästra Grekland. Fokus ligger på druvsorten Xinomavro som är den lokala fixstjärnan, men de odlar även internationella druvsorter som Syrah, Merlot och Cabernet Sauvignon. I Naoussa har
Grekland
3

La Raia

La Raia är beläget i hjärtat av Gavis kullar och egendomen består av totalt 180 hektar varav 42 är vingårdar. År 2003 köptes egendomen av familjen Rosso Cairo och sedan dess har man övergått till att endast arbeta helt enligt biodynamiska principer. La Raias filosofi är att uppnå viner med
Italien
0

Lapostolle

Lapostolle Wines grundades 1994 av Alexandra Marnier-Lapostolle och hennes make Cyril de Bournet. För Alexandra Marnier-Lapostolle är det en välbekant bransch, hennes farfars far grundade den världsberömda likörfabriken som ännu bär hans namn. I samma anda av dedikation och kvalitét uppfördes Lapostolle wines, där ambitionen har varit att med hjälp
Chile
7

Loire Proprietés

Loire Proprietés är ett kooperativ som inkluderar Vins de Rabelais i Chinon, Caves de la Loire i Brissac, Besombes-Moc Baril i Saumur och erkända Oisly-Thésée i Touraine. Caves de la Loire vinifierar viner från över 1 000 hektar i Anjou och det är roséer som är deras specialité. Man arbetar
Frankrike
0

Maculan

Breganze är ett litet vindistrikt (DOC) utslängt i det mjukt böljande landskapet vid floden Brenta i Veneto, mitt emellan Soave och de områden längre österut som är kända för prosecco och grappa. Produktionen är liten, runt 3 miljoner flaskor, och består till största delen av Rosso, huvudsakligen gjort av Merlot,
Italien
4

Maison Sichel

Ett av Bordeaux mest välrenommerade négocianthus med ägarintressen i flera chateaux, däribland Château Angludet Margaux Cru Bourgeois vars viner idag är av Cru Classé kvalitet och inte minst kronjuvelen Château Palmer Margaux 3ème Cru Classé som mäter sig med 1er Cru vinerna i varje ny årgång. Den legendariske
Frankrike
4

Markus Molitor

Endast 20 år gammal tog Markus Molitor över vingården efter sin far år 1984. Sedan dess har han lyft verksamheten och dessutom fördubblat arealen. Idag omfattar odlingarna 40 ha som huvudsakligen är belägna på några av Moseldalens mest attraktiva platser. Zeltinger Sonnenuhr, Gracher Domprobst och Ürziger Würzgarten är bara
Tyskland
2

Mas de Daumas Gassac

Gården Mas de Daumas Gassac köptes av Aimé Guibert 1970 i syfte att ha som semesterhus. När sedan oenologen Henri Enjalbert gjorde ett besök på gården 1971 och insåg att marken på många sätt liknande de stora slotten i Medoc så fick Aimé idéen att plantera vinstockar. De första vinerna
Frankrike
7

Masseto

På den soliga Toskanska kusten i närheten av byn Bolgheri omgiven av vilda skogar och på en sluttning med en fantastisk utsikt över Medelhavet, finner vi vingården Masseto. Dess unika jordmån av grå och blå lera är utmärkt lämpat för att plantera Merlot och bidrar till Massetos perfekta balans av
Italien
2

Musita

När Ignazio Ardagna i slutet på 1800-talet planterade en liten lott med Catarratto-vinrankor på berget Musita på västra Sicilien var det starten på hans dröm. Idag har denna dröm blivit verklighet med totalt 50 hektar vingårdar planterade med druvsorter som Catarratto, Grillo, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Syrah och Nero d'Avola.
Italien
4

Nonino

Orazio Nonino etablerade sitt destilleri redan år 1897 och hans passion för framställandet av grappa har följt släkten i generationer och idag är det systrarna Cristina, Antonella och Elisabetta, 5:e generationen, som för traditionen vidare. Under 70-talet producerade man den första grappan, någonsin, gjord på en individuell druvsort från en
Italien
18

Oak Valley Wines

Oak Valley grundades 1898 av Sir Antonie Viljoen och här på Elgins högplatå i Overberg i sydligaste Sydafrika har familjen alltsedan dess ägnat sig åt boskapsuppfödning samt odlat äpplen, päron och snittblommor. Druvor odlades också, men såldes till berömda vinproducerande grannar som Bouchard Finlayson och Rupert & Rothschild.
Sydafrika
0

Opus One

Opus One är resultatet av två män som förverkligade sin dröm: Baron Philippe de Rothschild från Chateau Mouton Rothschild i Bordeaux och Napa Valley-legenden Robert Mondavi. Tillsammans satte de ut för att skapa ett enda vin tillägnat jakten på kompromisslös kvalitet. Detta unika uppdrag formar varje årgång idag och i
USA
2

Ornellaia

Egendomen grundades 1981 som ett projekt för att skapa en ny, prestigefull gård i den vackra och orörda delen av Toscanas kust som kallas Maremma. Det exceptionella mikroklimatet i Bolgheri gjorde att druvorna man valde att plantera blev Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Merlot. Ornellaias filosofi säger att ett vin
Italien
7

Pago de los Capellanes

I hjärtat av Duerodalen, nära Pedrosa, ligger denna egendom. Under 1980-talet påbörjades ett omfattande arbete med att modernisera vingården och omplanteringar och minskat skördeuttag har avsevärt höjt vinernas kvalitet. Nu för tiden odlas endast druvan Tempranillo (i trakten känd under namnet Tinto Fino) i vingårdarna. I hjärtat av Duerodalen, nära
Spanien
3

Pagos del Moncayo

Pagos del Moncayo ligger 20 mil väst om Barcelona i Sierra del Moncayo, Campo de Borja. Här arbetar man uteslutande med druvorna Grenache (Garnacha) och Syrah från små klassiska vingårdslägen belägna på sluttningarna av Sierra Moncayo med över 80 år gamla vinstockar, 650 meter över havet. Här bedrivs
Spanien
1

Poderi Luigi Einaudi

Historien om Poderi Luigi Einaudi inleddes år 1897 när den då endast 23 år gamla Luigi Einaudi köpte gården San Giacomo i Dogliani. Med gården följde 16 hektar vingårdar. Sedan dess har familjen ständigt arbetat för att förbättra och utvidga gården. Idag består Poderi Luigi Einaudi av 145 hektar,
Italien
3

Promontory Winery

Tidigt på 1980-talet var H. William Harlan ute i den karga bergsryggen längsmed Oakville AVAs sydvästra delar. I en isolerad del av denna miljö fann han en plats som var uråldrig och vildvuxen, men som samtidigt talade till honom på ett djupare plan om framtida löften om något nytt...
USA
1

Quinta da Lixa - Sociedade Agrícola, Lda

Quinta da Lixa är ett levande arv till den passion som familjen Meireles alltid har haft för Vinho Verde. Den här familjen har ett antal affärsintressen och medan det fortfarande ägdes av vingårdarna kring den lilla staden Vila da Lixa, beslöt dem 1986 att inrätta ett litet företag, och
Portugal
1

Rafael Palacios

Rafael Palacios är yngst av nio bröder från den berömda vinmakarfamiljen Palacios Redondo. Rafael började sin karriär med att arbeta på familjens vingård i Rioja, studerade oenologi i Bordeaux och arbetade därefter några år i Frankrike och Australien. 2004 beslutade Rafael att satsa fullt ut på att producera vita viner
Spanien
2

Simon Bize et Fils

Familjen Bize kom till Bourgogne från Savojen i början av 1800-talet och dokumentation visar att Simon Bize köpte vingårdar i Savigny-lès-Beaune redan 1868. De två följande generationerna hette Simon och Simon, följda av Patrick Bize som blev ansvarig för egendomen 1988. De egna vingårdarna omfattar drygt 22 ha och
Frankrike
2

TERRA BLESTA

Namnet Terra Blesta kommer från det occitanska språket och symboliserar jordmånen i appellationen Faugères, belägen i Languedoc, som ligger i södra Frankrike. Det som är speciellt för denna plats är dess unika jordmån där skiffer dominerar. Skiffer har en otrolig förmåga att hålla värme och fukt på ett
Frankrike
1

Terre

Terre arbetar med viner av högsta kvalitet, som till exempel Barbera D'Asti. Man inriktar sig på kvalitetsviner med rik struktur och bra lagringspotential. Själva framhäver de sin Barbera som "the peoples wine" genom att det till skillnad från exempelvis Nebbiolo, är en "every-day affordable stunner".
Italien
1

Thierry Mortet

Vingården grundades 1992 efter uppdelningen av familjegendomen Charles Mortet et Fils med hans bror Denis. Då var vingården 4 hektar och man valde att jobba organiskt och ekologiskt med sina viner vingården blev certifierad 2010 och består nu av 7.3 hektar. Ägorna ligger främst i Gevrey-Chambertin och man gör därför
Frankrike
2

Tsantali

Tsantali har gjort vin och ouzo sedan 1890-talet och är en av de Greklands äldsta och mest anrika vinmakarfamiljer. Man äger vinareal i hela fem regioner i Grekland (Halkidiki, Mount Athos, Rapsani, Maronia och Naoussa). Målet och visionen är att bevara den grekiska vintraditionen med fokus på de inhemska druvorna
Grekland
1

Tyrrell's Wines

Historien om Tyrrell's viner är en historia kopplad till vinets historia i Australien. Det är också en historia om Australiens pionjärer, män och kvinnor. Den engelske immigranten Edward Tyrrell planerade sina första vinrankor i Hunter Valley år 1858 och startade samtidigt sitt företag Tyrrell's Wines. Idag är det fjärde generationen
Australien
3

Weingut Franz Hirtzberger

Weingut Franz Hirtzberger i Wachau gör viner från regionens bästa lägen. Mellan den grönskimrande floden Donau och vinbergen ligger familjens 650 år gamla vingård. Vinodling har man ägnat sig åt i fem generationer. Såväl vinerna på Grüner Veltliner som Riesling är av toppkvalitet. Vintillverkningen sker med lågt
Österrike
5

Weingut Hans Lang

Weingut Hans Lang drivs sedan 2014 av Urban Kaufmann och Eva Raps som tog över produktionen från den pensionerande vinmakaren Hans Lang. Vingårdarna har några av Rheingaus mest eftertraktade lägen för Riesling-odling och jordmånen domineras av ler-och lössjord. Jordbruket drivs med stort fokus på tradition, ekologi och kvalitet. Vingårdarna täcker
Tyskland
2

Weingut Sander

Redan på 1950-talet började Otto-Heinrich Sander konvertera sina vingårdar i tyska regionen Rheinhessen till uteslutande ekologiska. Han sågs då som en pionjär inom området och Weingut Sander blev den första vingården i Tyskland att få ekologisk certifiering. Numera står hans barnbarn Stefan Sander vid rodret och upprätthåller sin farfars vision
Tyskland
4

Vie di Romans

Egendomens namn betyder "Romarnas vägar" och dessa drog även genom denna del, Friuli-Venezia Giulia, i nordöstra hörnet av Italien, här gränsande till Österrike och Slovenien. Adressen till Vie di Romans är närmare bestämt Mariano del Friuli, Gorizia och ägaren Gianfranco Gallo gör här viner under DOC Friuli Isonzo (söder om
Italien
5

Viña Reserva de Caliboro

Greve Francesco Marone Cinzano är mest känd som vinmakare för italienska vinhuset Col d´Orcia. Den ädla familjen Marone Cinzano från italienska Piemonte kom till Argentina i slutet av 1800-talet för att producera vermouth. enligt Cinzanos traditionella recept. 1929 sålde familjen företaget och lät senare grunda Col d´Orcia i Montalcino Toscana,
Chile
1

Vini Franchetti

Andrea Franchetti startade sin vinmakarkarriär och begynnelsen av Tenuta di Trinoro genom att sälja en tavla från sin farbror konstnären Cy Twombley. Pengarna investerades bland annat i otillgänglig mark utanför Sarteano, mellan Montepulciano och Montalcino. Ingen hade tidigare övervägt att odla druvor på platsen, men med Andrea's envishet och beslutsamhet
Italien
3
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år