0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Biblia Chora

Evangelos Gerovassiliou och Vassilis Tsaktsarlis är två vinmakare som var för sig bidragit till utvecklingen av moderna grekiska viner.

Gerovassiliou var tidigare vinmakare på legendariska Domaine Carras. Tsaktsarlis kom från det hypermoderna Domaine Costa Lazaridi. När dessa båda herrar år 1999 blev kompanjoner var det bara att vänta på nästa framgång och trots företagets ringa ålder har deras viner redan vunnit åtskilliga utmärkelser i internationella vintävlingar, vilket ytterligare ökar efterfrågan på vinerna.

På en yta av 150 hektar samsas nu inhemska druvsorter som Assyrtiko och Agiorgitiko med Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillion, Syrah, Merlot och Cabernet Sauvignon.

Vingården ligger vackert belägen på 350 meters höjd nära staden Kavala i Makedonien. Lite längre bort finns berget Pangeon. Tänkvärt är att det var just i dessa trakter som vinguden Dionysos växte upp.

Biblia Chora Red 750ml Röda viner, Grekland , 259:- inkl moms
Biblia Chora White Vita Viner, Grekland , 212:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år