0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Château Roubine

Château Roubine är en av de klassiska vinegendomarna i Provence och tillhör den lilla skaran om 18 egendomar som har rätt att sätta ut cru classé på sin etikett.

Château Roubine ligger på på klassisk mark mellan städerna Draguignan och Lorgues i centrala Provence och var känt redan på 1300-talet. Slottet och vingårdarna ligger omgivna av pinje- och ekskogar. Av egendomens totalt 130 hektar är 72 planterade med klassiska provencalska druvor som Grenache, Syrah och Mourvèdre. Odlingarna sköts enligt agriculture raisoné, vilket innebär att man respekterar naturen och den biologiska mångfalden. Redan 2008 fick man certifieringen för detta och man är i process att övergå helt till ekologisk odling och framställning.

Slottsägarinnnan Valérie Rousselle brinner för sitt Château Roubine och var tidigare ordförande för organisationen för Cru Classé de Provence. Hon har samlat ett team bestående av vingårdsmanagern Jean-Louis Francone, källarmästaren Pierre Gerin och konsulterande oenologen Olivier Nasles som ansvarar för den höga kvaliteten på gårdens viner. Både rött, vitt och rosé produceras och i flera olika kvalitetsklasser.

Cuvée des Princes Rosé Rosévin, Frankrike , 124:- inkl moms
La Vie en Rose 1,5L Rosévin, Frankrike , 379:- inkl moms
La Vie en Rose Eko Rosévin, Frankrike , 161,20:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år