0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Col d'Orcia

Col d’Orcia är världsledande på Brunello och är en av Montalcinos mest anrika vingårdar, med en bakgrund som sträcker sig tillbaka till 1700-talet då familjen Delle Ciaia från Siena etablerade sig i området. Egendomen ägs sedan 1973 av familjen Marone Cinzano som genom århundradena varit framträdande inom vinproduktion. Idag drivs vingården av greve Francesco Marone Cinzano och sedan nyligen är också sonen Santiago engagerad i familjeföretaget.

Col d’Orcia ligger svindlande vackert mitt i nationalparken Val d’Orcia, i Montalcino, i sydvästra Toscana. En stor del vingårdarna är belägna på de kulliga sluttningarna 450 meter över havet. På den här sidan av Montalcino är influensen från havet märkbar.
Klimatet är torrare och mer maritimt med mildare vintrar och svalkande vindar under sommaren.

Vingården producerar en rad viner, inklusive Brunello di Montalcino, Rosso di Montalcino samt deras flaggskepp Poggio al Vento, vars druvor kommer från egendomens bästa vingårslägen. Vinerna är kända för sin elegans och balans, med komplexa aromer och smaker av röda och mörka frukter, kryddor och jordnära toner.

Förutom deras fokus på vinframställning, är Col d'Orcia engagerade i att bevara den naturliga skönheten och det kulturella arvet i Montalcino-regionen, utnämnt till världsarv av Unesco.
Vingården är pionjärer inom ekologisk odling och samarbetar med universitetet i Florence när det gäller bevarandet av mångfalden i landskapet. Man planterar blommor för bin, har ett väl utvecklat system för kompost och minimerar avfall.
Det biodynamiska arbetssättet bidrar till viner av hög kvalité som prisas världen över!

Brunello di Montalcino Röda viner, Italien , 309:- inkl moms
Brunello di Montalcino 375 ml Röda viner, Italien , 169:- inkl moms
Brunello di Montalcino Magnum Röda viner, Italien , 689:- inkl moms
Brunello di Montalcino Nastagio Röda viner, Italien , 489:- inkl moms
Col d'Orcia Rosso di Montalcino Röda viner, Italien , 169:- inkl moms
Ghiaie Bianche Sant'Antimo Vita Viner, Italien , 237:- inkl moms
Grappa di Brunello Sprit, Italien , 519:- inkl moms
Olmaia Cabernet Sauvignon Röda viner, Italien , 475:- inkl moms
Poggio al Vento Riserva Röda viner, Italien , 899:- inkl moms
Rosso Spezieri Röda viner, Italien , 136:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år