0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Colterenzio

Romarna upptäckte tidigt att sluttningarna runt staden Bolzano var speciellt lämpade för vinodling. Sedan dess har denna del av Italien som nästan lika mycket är österrikiskt (kallas också i dagligt tal för Sydtyrolen) varit ett av de mest betydande vinområdena. Alto Adiges styrka och kanske också svaghet ligger i det faktum att man gör kvalitetsviner av nästan alla vitis vinifiera-druvor, allt från Gewurztraminer till Pinot Noir.

1960 bildade 28 vinbönder kooperativet Produttori Colterenzio, Schreckbichl. Sedan 1979 har Colterenzio drivits av familjen Raifer, först av den karismatiske professorn Luis Raifer och sedan 2010 av hans son Wolfgang Raifer. Familjen Raifers motto har alltid varit "tillbaka till ursprunget" och vinerna speglas av de unika karaktärerna hos varje druvsort som används. Under åren har andra passionerade vinbönder från olika mikroklimat i närområdet gått med i kooperativet och idag är det nästan 300 medlemmar som kultiverar totalt 300 hektar vingårdar.

Colterenzio Chardonnay Altkirch Vita Viner, Italien , 164:- inkl moms
Colterenzio Gewürztraminer Vita Viner, Italien , 219:- inkl moms
Colterenzio Pinot Nero Röda viner, Italien , 201:- inkl moms
Colterenzio Sauvignon Blanc Vita Viner, Italien , 189:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år