0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Cordero di Montezemolo

Familjen Cordero di Montezemolo och deras vingård Azienda agricola Monfalletto hittar vi i Piemonte, Barolo och här har familjen funnits ända sedan, håll i hatten nu, år 1340. Generation efter generation har förvaltat både fastigenheten och gården och idag är det Alberto Cordero, nummer 19 i generationsledet, som styr skutan framåt.

Deras vingårdar hittar vi runt om i La Morra, Alba och Roero och totalt förfogar familjen över hela 51 hektar där en stor del av dessa vingårdar ligger i direkt anslutning till gården. Att lägena är få men stora, vilket dels är en ovanlighet i ett annars ganska uppstyckat Barolo men det gör det också enkelt att vidta snabba och effektiva insatser i vingårdarna vid behov och underlättar i arbetet att producera viner med jämn och hög kvalitet.

Cordero producerar enbart viner för DOC och DOGC och samtliga vingårdar är ekologiskt certifierade sedan 2015. Huvudfokuset ligger på Barolo med flaggskeppet Barolo Monfalletto i spetsen men man odlar och producerar även viner på druvorna barbera, dolcetto, arneis och chardonnay.
Med lång erfarenhet av området och dess viner tillhör Cordero di Montezemolo, trots att dom flugit under radarn, ett toppskikt bland Barolos producenter.

Värt att nämna är även libanesiska cederträdet som har kommit att bli ett av Barolos mest kända landmärken. Trädet planterades på en av gårdens högsta kullar av Albertos farföräldrar som en symbol för kärlek på deras bröllopsdag.

Cordero di Montezemolo Barbera d`Alba Röda viner, Italien , 219:- inkl moms
Cordero di Montezemolo Barolo Monfalletto Röda viner, Italien , 499:- inkl moms
Cordero di Montezemolo Dolcetto D'Alba Röda viner, Italien , 209:- inkl moms
Cordero di Montezemolo Langhe Arneis Vita Viner, Italien , 209:- inkl moms
Cordero di Montezemolo Langhe Nebbiolo Röda viner, Italien , 249:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år