0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Domaine Bertagna

Domaine Bertagna i Vougeot grundadesav Claude Bertagna 1950 men ägs och drivs idag av Eva Reh.
Evas familj kommer ursprungligen från moseldalen i Tyskland där hennes familj odlat och producerat vin i många generationer men det var hennes farfar, Günther Rehs kärlek till Bourgogne som fick skutan att vända. Det började med att han köpte vin i bulk från Bourgogne och producerade hemma i Tyskland och några år senare, på 60-talet, köpte han sina första egna vinstockar i området. Efter ca 20 år, 1982 fick han möjligheten att ärva Domaine Bertagna och flyttlasset gick enkel väg till Bourgogne.

Eva tog över Bertagna 1988 efter att ha studerat vin i Tyskland samt arbetat som vindistributör i England några år. Under sin tid har hon arbetat outtröttligt för att bibehålla kvaliteten på sin frukt. Hon har moderniserat vingården utan att tappa vikten av autenticitet och tradition ur sikte.

Totalt omfattar vingårdarna 21 hektar utspridda mellan 18 appellationer, inklusive 5 Grand Cru, 8 Premier Cru, 2 Village och 3 Vin de France. Mångfalden och fullständigheten i appellationerna gör Domaine Bertagna till en av de mest kända i regionen.
De prestigefyllda vingårdarna producerar endast Pinot Noir och Chardonnay och ligger på Bathonien-kalksten med utspridda kalkhaltiga lerjordar belägna mellan Aloxe Corton och Gevrey Chambertin i skuggan av det berömda Château de Clos de Vougeot. De odlas utan användning av kemiska behandlingar eller bekämpningsmedel och producerar exceptionell frukt.

Vinerna från Domaine Bertagna är endast för allokering,

Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år