0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Domaine des 2 Ânes

Efter att ha letat i såväl Jura, Mâconnais som Beaujolais hittade man den gömda "terroir" man sökte, ett stycke land i Corbières med det rätta mikroklimatet och mycket kalk i den steniga jorden. Vingården ligger i Peyriac de Mer, ca 10 km söder om Narbonne.

Genom att begränsa sin vingårdsareal till ca 20 ha har man valt att förbli en lågproducerande gård med mycket höga kvalitetsambitioner. Uttaget är idag 35 hl/ha men man strävar efter ännu lägre avkastning i framtiden. Stora investeringar i anläggningen i form av jästankar, temperaturkontroll, nya ekfat m.m. gör att man år efter år producerar några av de bästa av distriktets viner. Druvorna skördas för hand under så lång tid som en månad, för att endast jäsa fullt mogna och friska druvor. För närvarande pågår ett stort projekt med att övergå helt till ekologisk odling för att på ett mer fullkomligt sätt uttrycka druvans och jordens karaktär.

Slutligen den ofrånkomliga frågan. Varför döper man en vingård till 2 Åsnor? Det är en väl bevarad hemlighet.

Domaine des 2 Ânes Corbières "Fontanilles" Röda viner, Frankrike , 159:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år