0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Domaine Gerovassiliou

Evangelos Gerovassiliou är mannen som dyker upp lite varstans i den moderna grekiska vinnäringen. I 30 år har han varit en nyskapare. Utbildad vid universiteten i Thessaloniki och Bordeaux blev han redan som 25-åring delaktig i det projekt som skulle sätta Grekland på den europeiska vinkartan: skapandet av Château Carras. Evangelos arbetade som slottets vinmakare under åren 1976 till 1999. Sedan år 1983 har han parallellt drivit en egen vingård, Domaine Gerovassiliou.

Vingården, som ligger i Epanomi, 25 kilometer söder om Thessaloniki, har varit i familjens ägo länge. Det var dock ett bra tag sedan den brukades eftersom vinlusen förstörde odlingarna. Evangelos tog sig an de övergivna markerna och började successivt plantera nya vinstockar, men han nöjde sig inte bara med de druvsorter som odlats tidigare. Inspirerad av arbetet på Château Carras lät han hämta vinstockar både från Frankrike och övriga delar av Grekland. Det visade sig vara ett lyckokast.

Gerovassilious har genom sitt arbete inte bara räddat släktens vingård. Han har också räddat den sällsynta druvan Malagousia från att helt glömmas bort. Det gjorde han när han lät blanda Malagousia med Assyrtiko, en druva som annars hör hemma på ön Santorini. Med stor känsla och kunskap tog han fram det bästa hos dessa båda druvors karaktär. Resultatet blev hans vita vingårdsvin Ktima Gerovassiliou Blanc med inslag av apelsin, citron och jasmin. Ett annat utmärkt vitt vin gjort på Viognier visar också det på hans skicklighet och även med sina röda viner har han varit framgångsrik.

Evangelos Gerovassilious har tre barn vilka alla har ärvt sin pappas intresse för vinodling, något som bådar gott för den framtida vinnäringen i Epanomi.

Evangelos Gerovassiliou utsågs till "The winemaker of the year" i Grekland 2005.

Domaine Gerovassiliou Chardonnay Vita Viner, Grekland , 224:- inkl moms
Domaine Gerovassiliou Fumé Sauv Blanc Vita Viner, Grekland , 224:- inkl moms
Domaine Gerovassiliou White Vita Viner, Grekland , 199:- inkl moms
Domaine Gerovassiliou Viognier Vita Viner, Grekland , 224:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år