0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Elio Altare

Elio Altare anses inte bara vara en av de moderna legendarerna i Piemonte utan tillhör även en av Barolos pionjärer från den omtalade grupp av vinmakare under namnet "Barolo Boys" som i början av 80-talet var banbrytande med ny teknik vid vinframställning i såväl källaren som ute på vinfälten. Elio Altare har alltsedan dess fortsatt arbeta på familjeegendomen med att utforska och experimentera för att få fram naturliga viner som reflekterar dess ursprung, med hjälp av ekologisk praktik, vilket bland annat innebär ingen filtrering eller klarning inför buteljering, allt för att bevara vinets naturliga uttryck.


Familjeegendomen Elio Altare ligger belägen i hjärtat av Piemonte med totalt 10 ha i La Morra, Castiglione Falletto, Monforte och Serralunga d'Alba. Årliga produktionen består av 70 000 flaskor fördelade mellan 12 olika viner, med fokus på vingårdsbetecknad Barolo, Arborina, Cannubi och Cerretta, men det finns även utrymme för att skapa och experimentera fram nya viner från Langhe , exempelvis Larigi, La Villa och Giàrborina och Barolo


2003 beslöt sig äldsta dottern i familjen, Silvia, för att arbeta tillsammans med sin far Elio och hon har successivt tagit över allt större delar av produktionen. Familjen Altares filosofi har alltid varit att med respekt för naturen skapa det allra bästa från varje enskilt vingårdsläge.
Elio Altare tillhör gruppen ” modernista” och producerar från byn La Morra Barolo-viner i världsklass från vingårdarna Arborina, Brunate och La Morra.

Elio Altare Barbera d'Alba Röda viner, Italien , 215:- inkl moms
Elio Altare Barolo Röda viner, Italien , 659:- inkl moms
Elio Altare Barolo Arborina Röda viner, Italien , 899:- inkl moms
Elio Altare Dolcetto d'Alba Röda viner, Italien , 209:- inkl moms
Elio Altare Langhe Nebbiolo Röda viner, Italien , 249:- inkl moms
Elio Altare Langhe Rosso Giáborina Röda viner, Italien , 889:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år