0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Garofoli

Redan tidigt på 1870-talet hade Antonio Garofoli börjat producera och sälja lokala viner i Marche, som ligger mellan Apenninerna och Adriatiska havet i mellersta Italien. Hans son Gioacchino utökade verksamheten och grundade 1901 vinfirman Gioacchino Garofoli. Tredje generationen, sönerna Franco och Dante, tillträdde efter andra världskriget och i början av 1970-talet tog Francos söner, Carlo och Gianfranco, traditionsenligt över och arbetade tillsammans med sin far och farbror de följande 20 åren, allt medan produktion och marknadsföring utvecklades.

I dag är vinfirman Gioacchino Garofoli organiserad som ett aktiebolag, helägt av familjemedlemmarna och med bröderna Gianfranco och Carlo i styrelsens ledning. Garofolis egna vingårdar uppgår till ca 50 ha och resten av druvorna kommer från långkontrakterade odlare. Verdicchio vinifieras i anläggningen i Serra de Conti, men lagras sedan i huvudanläggningen i Castelfidardo, där också de övriga vinerna produceras. Årsproduktionen ligger runt 2 miljoner flaskor, varav nästan hälften utgörs av DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi och resten fördelas på främst Rosso Cònero och Rosso Piceno, men inkluderar även mousserande viner enligt både Charmat- och traditionell metod, bordsviner, söta passitoviner och andra specialviner. Över 60% av vinerna exporteras, en stor del till norra Europa där viner av druvan Verdicchio, en av Italiens allra bästa gröna druvsorter, är mycket populära. Vinet säljs dels i den traditionella amforaliknande flaskan, men även i bag-in-box, och ska vanligen drickas ungt och fräscht. Garofoli har med sin Serra Fiorese tagit ekfatad verdicchio till ännu högre höjder.

Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år