0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Giovanni Rosso

Giovanni Rossos Barolo-baserade rötter sitter djupt. Familjen Rosso har odlat och producerat vin i Piemonte sedan 1890-talet. Idag äger man tio vingårdar i området runt Serralunga d'Alba, bland annat på de högt respekterade platserna Vigna Rionda, Broglio och Cerretta. Fokuset ligger uteslutande på tillverkning av röda viner, främst på Nebbiolo men även Barbera.

Sedan 2001 är det Giovannis son, Davide Rosso som tillsammans med vinmakaren Andrea Delpiano driver arbetet på gården framåt. Efter att Davide studerat enologi och varit lärling i Bourgogne på bland annat Domaine Grivot och Denis Mortet återvände han till Piemonte med ett internationellt perspektiv på vinodling och vinifiering. Hans huvudsakliga mål på gården är att lyfta fram vingårdarnas olika terroir och låta de unika särdragen hos Serralunga d'Alba tala för sig själva. Eller som Davide själv uttrycker det "Vinet måste vara den perfekta kopian av dess Terroir ".
Giovannis Rossos viner har blivit kända för sin livlighet, elegans och platsspecificitet och vinerna hyllas kontinuerligt nationellt och internationellt.

I vingårdarna arbetar man så ekologiskt och hållbart som möjligt. Minimalt eller inga bekämpningsmedel används och allt arbete i vingårdarna utförs manuellt och man låter vingårdarna och dess omgivningar förbli rik på andra växtarter för att främja den biologiska mångfalden.
I vineriet används en blandning av rostfria ståltankar, cement-fat och små franska ekfat och den övergripande stilen kan beskrivas som traditionell möter modernt.

Fun fact: Davide var även med i filmen 'Barolo Boys - the Story of a Revolution'. Filmen handlar om ett gäng unga vinmakare som var med och förändrade och moderniserade Barolo under 1980- och 90-talet.

Giovanni Rosso - Barolo Röda viner, Italien , 419:- inkl moms
Giovanni Rosso - Langhe Nebbiolo Röda viner, Italien , 249:- inkl moms
Giovanni rosso Barbera d'Alba Donna Margherita Röda viner, Italien , 199:- inkl moms
Langhe Rosso Röda viner, Italien , 279:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år