0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Henri Boillot

Familjen Boillot har producerat vin i Bourgogne sedan 1855. Henri Boillot började sin bana 1996 när han grundade Maison Henri Boillot där han gjorde viner på druvor köpta av kontrakterade odlare (så kallad négociantverksamhet). 2005 köpte han loss ägorna från sina syskon för att starta Domaine Henri Boillot. Totalt förfogar han idag över 14 hektar odlingar där hälften är planterade med Chardonnay och hälften med Pinot Noir.

På denna korta tid har Henri gjort sig ett namn och räknas till en av de allra främsta vinmakarna i Bourgogne. I sin toppmoderna anläggning i byn Meursault gör han viner från alla de mest namnkunniga appellationerna i regionen så som Montrachet, Clos de Vougeot och den ensamägda Premier Cru-vingården Clos de la Mouchère. Som alla kvalitetsproducenter är Henri Boillot noga med vingårdsarbetet. Inga pesticider eller herbicider används och produktionsvolymen hålls på en mycket låg nivå för att ge bästa möjliga kvalitet. Tanken bakom de vita vinerna är att producera rena viner med balans mellan mineralitet och terroir samt en nyans av ek. Samma gäller för de röda vinerna där hans mål är att bevara elegansen och strukturen som är signum för en stor bourgogne.

Viner från Henri Boillot är endast för allokering, kontakta din lokala säljare för mer information och önskemål.

Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år