0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Iona Wine Farm

Belägen i Afrikas sydligaste punkt, längst Cape South Coast ligger det svala vindistriktet Elgin. Med utsikt över Atlanten och 420 meter över havet ligger vingården Iona. 1997 köpte ingenjören Andrew Gunn gården och bestämde sig att döpa den efter ön Iona utanför Skottlands västkust.
Gunns stolta skotska härkomst som kan spåras tillbaka över tusen år till en vikingahövding, Olaf den svarte, förklarar varför det ovanliga vikingaskeppet används som logotyp för Ionas viner.

Efter noggrann analys av terrior visade att förhållandena på Iona i genomsnitt liknar de berömda årgångarna i Bordeaux. Till en början var folk skeptiska till Andrew Gunns planer på en vingård, men efter att prof Eben Archer bekräftat fynden och hjälpt honom med planeringen av gården, planterades de första vinstockarna 1998. Det visade sig snabbt att beslutet att odla vin här var ett lyckad sådant då det idag ses som Edins bästa lägen.

Andrew har ambitioner att skapa viner som på ett tydligt sätt speglar jorden och klimatet där druvorna odlas. För Iona är det viktigt att bevara ursprungskänslan vilket är en av hörnstenarna i vingården.

Elgin Highlands Chardonnay Vita Viner, Sydafrika , 345:- inkl moms
Elgin Highlands Pinot Noir Röda viner, Sydafrika , 251:- inkl moms
Elgin Highlands Sauvignon Blanc Vita Viner, Sydafrika , 219:- inkl moms
Sophie le Rosé Rosévin, Sydafrika , 149:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år