0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Markus Molitor

Endast 20 år gammal tog Markus Molitor över vingården efter sin far år 1984. Sedan dess har han lyft verksamheten och dessutom fördubblat arealen. Idag omfattar odlingarna 40 ha som huvudsakligen är belägna på några av Moseldalens mest attraktiva platser. Zeltinger Sonnenuhr, Gracher Domprobst och Ürziger Würzgarten är bara några i den långa raden av hans högklassiga vingårdar. Markus Molitor har länge hävdat att druvornas smak präglas av jordmånen på växtplatsen. De flesta av Molitors Rieslingviner kommer från vingårdar där devonisk skiffer dominerar. Markus Molitor är också känd för att skörda sina druvor extremt sent. Ibland väntar han ända in i december. Sen skörd ger sötare druvor men ökar även risken för att druvorna skall skadas. År 1996 förstördes en stor del av hans skörd i en hagelskur. Men inte bara vädret innebär en risk, hans vingårdar är också några av de brantaste i Mosel.
Vid jäsningen använder sig Markus Molitor endast av naturlig jäst, vinerna lagras därefter i hans källare som ligger insprängd i berget och en allt större del av hans viner får idag även en tid på ekfat.

Kinheimer Hubertuslay Riesling Auslese Vita Viner, Tyskland , 419:- inkl moms
Molitor Alte Reben Riesling Trocken Mosel Vita Viner, Tyskland , 254:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år