0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Masseto

På den soliga Toskanska kusten i närheten av byn Bolgheri omgiven av vilda skogar och på en sluttning med en fantastisk utsikt över Medelhavet, finner vi vingården Masseto. Dess unika jordmån av grå och blå lera är utmärkt lämpat för att plantera Merlot och bidrar till Massetos perfekta balans av kraft och elegans. Masseto kommer från det italienska ordet ”Masso” som betyder sten, en referens till de hårda klumpar av lera som bildas i marken.

Det var mot alla odds, råd och lokala traditioner som Masseto föddes under 80 talet, ett av de idag mest berömda ”Super Tuscan”. Vinet anses konsekvent som ett av världens bästa viner. Det är helt baserat på druvan Merlot under klassificering IGT Toscana. Filosofin bakom Masseto är enkel - att göra så lite som möjligt med vinerna, och låta naturen uttrycka sig på egen hand.

2019 är en vändpunkt i Massetos historia då det egna vineriet färdigställdes. Innan dess producerades vinet i Bolgheris berömda egendom Tenuta dell ´Ornellaia som delar samma ägare, familjen Frescobaldi. Årgången 2018 blir därmed det första vinet att vinifieras i det nya vineriet av vinmakerskan Eleonora Marconi, under övervakning av den välrenommerade chefvinmakaren Axel Heinz.

Massetino 2020 Röda viner, Italien
Masseto 2019 Röda viner, Italien
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år