0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Oak Valley Wines

Oak Valley grundades 1898 av Sir Antonie Viljoen och här på Elgins högplatå i Overberg i sydligaste Sydafrika har familjen alltsedan dess ägnat sig åt boskapsuppfödning samt odlat äpplen, päron och snittblommor. Druvor odlades också, men såldes till berömda vinproducerande grannar som Bouchard Finlayson och Rupert & Rothschild.

År 2003 beslöt Anthony Rawbone-Viljoen att lansera egendomens första egna vin, en Sauvignon Blanc. Den gjorde omedelbar succé. Oak Valley är med sina 35 ha relativt litet med sydafrikanska mått mätt och deras Sauvignon Blanc hade till en början bara sällskap av en Chardonnay, samt en Pinot Noir på experimentbasis.

Ägorna är vidsträckta, det svala klimatet perfekt för ett långsamt mognande och aromrik frukt och framgången har gett Anthony blodad tand. Ett rött vin är således på gång, en "estate blend" av Merlot, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc. Vi har bara hört början av Oak Valley-sagan.

Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år