0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Rafael Palacios

Rafael Palacios är yngst av nio bröder från den berömda vinmakarfamiljen Palacios Redondo. Rafael började sin karriär med att arbeta på familjens vingård i Rioja, studerade oenologi i Bordeaux och arbetade därefter några år i Frankrike och Australien. 2004 beslutade Rafael att satsa fullt ut på att producera vita viner i världsklass, flytten gick till Galicien, Valdeorras. Rafael införskaffade 24 ha av små lotter gamla terrasserade vingårdar med den lokala druvan Godello från sand- och granitjord. Idag är stockarna mellan 20 och 100 år. Totalt är det bara 22 och ett halvt hektar på 26 'sortes' med Godello.
Detta lokala namn på de små separata vingårdarna kommer av en slumpmässig fördelning av vingårdarna vid arvsskiftena. När det var arvskifte la man en papperslapp i hatten för varje liten vingård och arvtagarna fick sedan dra sina vingårdar blint ur hatten. På det sättet undvek man att dela upp de små lägena ytterligare.
Idag är Rafael Palacios en av vinvärldens mest uppskattade vinmakare och internationellt erkänd för sina vita viner på Godello-druvan, som varje år erhåller imponerande poäng från samtliga internationella vinguider.

As Sortes Val do Bibei Vita Viner, Spanien , 395:- inkl moms
Louro do Bolo Vita Viner, Spanien , 203:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år