0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Simon Bize et Fils

Familjen Bize kom till Bourgogne från Savojen i början av 1800-talet och dokumentation visar att Simon Bize köpte vingårdar i Savigny-lès-Beaune redan 1868. De två följande generationerna hette Simon och Simon, följda av Patrick Bize som blev ansvarig för egendomen 1988.

De egna vingårdarna omfattar drygt 22 ha och ligger huvudsakligen inom AOC Savigny, med en blandning av premier cru-lägen, byviner och vissa vingårdar är endast för generisk bourgogne. Främst bland premiers crus är Aux Vergelesses och Le Marconnets, följda av Les Talmettes, Aux Guettes och Aux Fournaux, men Patrick arrenderar också en del av vingården Les Suchots i grannkommunen Aloxe-Corton och producerar även en ansenlig kvantitet av Latricières-Chambertin.

Sedan 1972 har Simon Bize & Fils själva buteljerat hela sin produktion och att egendomen i dag räknas som ledande i Savigny har sin grund i de Guyot-uppbundna gamla stockarna, det låga uttaget mellan 30-40 hl/ha samt den sparsamma användningen av ek: högst 50% lätt rostade nya fat för premier cru-vinerna och maximalt 10% för övriga viner.

Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år