0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Terra Blesta

Namnet Terra Blesta kommer från det occitanska språket och symboliserar jordmånen i appellationen Faugères, belägen i Languedoc, som ligger i södra Frankrike.

Det som är speciellt för denna plats är dess unika jordmån där skiffer dominerar. Skiffer har en otrolig förmåga att hålla värme och fukt på ett optimalt sätt vilket bidrar till vinets friska mineralitet.

Här växer vinstockarna på kullar och branta sluttningar som kan nå upp till 400 meter över havet vilket ger druvorna en fantastisk exponering mot sol och svalkande vindar. Det svalare klimatet som råder i området ger vinerna en frisk syrlighet.

De äldre invånarna i området uttrycker det som” il a fallu qu’il y ait des fous ”, vilket refererar till människor måste vara tokiga för att odla vin i Faugères magra jordar. Lyckligtvis har många producenter i området lyckats motbevisa det. Idag klassas Faugères jordmån som en av de mest kvalitativa inom vinvärlden och Faugères - vinerna tillhör en av Languedocs mest uppskattade viner. Välskötta vinstockar, selekterade vingårdar och utmärkt vinmakning är också faktorer som har bidragit till Terra Blestas framgång.

Estacade White Vita Viner, Frankrike , 129:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år