0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Terroir De Lagrave


Ett stenkast från Toulouse, längs floden Tarn, finner vi inte bara det äldsta området för vinodlingar i sydvästra Frankrike, utan även ett av de äldre i hela Frankrike. Gaillac som det även benämns, upptäcktes redan under antiken ca 1000 år innan Burgunderna och ens hade fått en uppfattning om vad druvornas nektar kunde leverera.

Genom sitt gynnsamma klimat med influenser från Medelhavet och alluviala jordmån, visade platsen sig inte bara idyllisk utan även perfekt för tillverkning av vin. 1970 erkändes området som sin egen appellation där de tre betonande druvorna är Braucol, Duras och Syrah. För att få erkännas som en Gaillac AOP måste vinet i fråga innehålla minst två av dess druvsorter.

Till den historiska kontexten och den geografiska platsens betydelse, generationer senare från vinområdets begynnelse, beslöt sig två bönder att slå sig ner i området runt 1992 för att producera ett hantverk med respekt för det historiska arvet med samtidigt även blicka framåt.

Lagrave Gaillac Röda viner, Frankrike , 91:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år