0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Thierry Mortet

Vingården grundades 1992 efter uppdelningen av familjegendomen Charles Mortet et Fils med hans bror Denis. Då var vingården 4 hektar och man valde att jobba organiskt och ekologiskt med sina viner vingården blev certifierad 2010 och består nu av 7.3 hektar. Ägorna ligger främst i Gevrey-Chambertin och man gör därför mest röda viner.
Druvorna vinifieras på ett traditionellt sett i betongtankar med tre till fyra dagar av kallmaceration, följt av cirka två veckors jäsning då kappan trycks ned två gånger om dagen.
Lagringen är anpassad efter de olika appellationerna: De regionala appellationerna lagras i tank, medan det är ekfat som gäller för villages och premier crus, där proportionen av ny ek varierar i varje cuvée.

Då Thierry Mortet har färre Grand Cru-appellationer står han lite i skuggan av sin bror, men hans viner är av sådan god kvalité att han ändå är känd bland många importörer världen över som distribuerar de 30 till 40 000 flaskor som buteljeras varje år.

Gevrey Chambertin 2013 Röda viner, Frankrike , 474:- inkl moms
Gevrey Chambertin 2014 Röda viner, Frankrike , 474:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år