0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Vie di Romans

Namnet Vie di Romans betyder ”romarnas väg” och var, som namnet antyder, en väg som gick mellan två av Friulis viktigaste städer under romartiden. Idag ligger gården samt en av vingårdarna där man odlar Chardonnay där vägen förr låg. Själva egendomen Vie di Romans är således mycket yngre och var fram tills slutet av 1900-talet en jordbruksegendom.

1978 fick Gianfranco Gallo ta över förvaltningen av gården och driver nu verksamheten tillsammans med sin fru och nyligen också med sina barn. Han såg marken som en idealisk plats för vinodling och började omvandla den till vingårdar.
Idag omfattar gården 60 hektar och ligger belägen i den nordöstra delen av regionen Friuli-Venezia Giulia i Isonzodalen, nära gränsen till Slovenien. Områdets geologiska sammansättning bjuder på en blandning av medelhavsklimatet från Adriatiska havet i öster och det subalpina klimatet från Alperna i norr.

Druvorna från varje enskild vingård vinifieras separat för att bevara det renaste uttrycket från dess terroir. Fokuset ligger främst på vita viner där praxis är att de släppts först efter två års lagring.
Första årgången släpptes 1990 och Gianfranco har idag blivit allmänt känd för sin stil av vin som håller hög kvalitet, distinkt personlighet och hög lagringsduglighet. Den gemensamma stilen uttrycker en linjär struktur med välfokuserad frukt och generös smak följt av en komplexitet från lagring på jästfällning och en stram balanserad syra.

Ciampagnis Chardonnay Vita Viner, Italien , 329:- inkl moms
Dessimis Pinot Grigio Vita Viner, Italien , 349:- inkl moms
DUT UN Vita Viner, Italien , 499:- inkl moms
FLORS DI UIS Vita Viner, Italien , 329:- inkl moms
Vieris Sauvignon Vita Viner, Italien , 349:- inkl moms
Vieris Sauvignon 2018 Vita Viner, Italien , 350:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år