0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Viña Reserva de Caliboro

Greve Francesco Marone Cinzano är mest känd som vinmakare för italienska vinhuset Col d´Orcia. Den ädla familjen Marone Cinzano från italienska Piemonte kom till Argentina i slutet av 1800-talet för att producera vermouth. enligt Cinzanos traditionella recept. 1929 sålde familjen företaget och lät senare grunda Col d´Orcia i Montalcino Toscana, där man producerar de berömda vinerna Poggio al Vento och (Supertuscan-vinet) Olmaia, under ledning av Francesco.

Francesco övergav dock inte Sydamerika utan grundade företaget Viña Reserva de Caliboro i Maule i Chile. Flaggskeppet är den helt ekologiska vingården Erasmo med viner gjorda på till stor del importerade sticklingar från regionen runt södra medelhavet.

Francesco lät dels importera ett enormt antal franska sticklingar av Cabernet Sauvignon, Merlot och Cabernet Franc för att ingå i premiumviner efter klassiskt bordeauxmönster, dels lät han importera de bästa klonerna av Mourvèdre, Petit Verdot, Tempranillo och Montepulciano. Man odlar också de italienska druvorna Teroldego, Marzemino och Barbera samt argentinska Torrontés för att göra viner i passitostil.

Till sin hjälp har Francesco den italienske oenologen Maurizio Castelli och den gode grannen Andrés Sánchez. Erasmo görs under eget tegeltäckt tak i en nybyggd bodega som står ovanpå en adobe-källare (adobe = lerbyggd) från sent 1800-tal. Här samsas ett batteri små, vida rostfria ståltankar med 300 italiensktillverkade fat av ungersk och rumänsk ek, och kapaciteten på 0,2 miljoner liter ger utrymme för ytterligare expansion.

Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år