0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Weingut Franz Hirtzberger

I Wachu, inbäddat mellan bergen och Donau ligger byn Spitz. Här på gården, som har anor från 1200-talet verkar familjen Hirtzberger sedan 5 generationer tillbaka. Idag har dom såklart moderniserat anläggningen men har fortfarande kvar en stor passion för tradition.
Familjen köpte sina första hektar i slutet av 1800-talet av Franz Hirtzberger och förvaltar idag några av regionens bästa lägen, bland annat terrassläget Singerridel, som reser sig direkt bakom gården och producerar legendarisk Riesling, Riede Hochrain och Honivogl.

I vingården sker noggrant arbete under alla årets månader. Vintillverkningen sker med lågt skördeuttag och beprövade gammaldags metoder som sen skörd och jäsning med naturlig jäst.
I källaren fermenteras vinet på ståltankar och lagring sker på en blandning av ståltank och traditionella fat.

Idag är det Franz Hirtzberger Sr tillsammans med Franz Jr som samspelar på gården, Franz Jr är ansvarig för vinkällaren men inte utan överenskommelse med sin far. Tillsammans utgör dom en fantastisk duo som genererar viner i världsklass!

Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år