0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Wirra Wirra Vineyards

Wirra wirra betyder ”bland eukalyptusträd” på aboriginska, Och har gett namn till det här vineriet beläget i McLaren, 37 km söder om Adelaide. Wirra Wirra är berömda för sina premiumviner från Mc Laren och Adelaide Hills som har ett svalare klimat.

Robert Strangways Wigley grundade vineriet 1894 och exporterade betydande mängder vin till britterna. Efter hans död år 1926 övergavs vineriet men återföddes 1969 då Richard Gregory tillsammans med sin kusin Roger Trott byggde om Wirra Wirra och transformerade den då förfallna gården till den ståtliga vingården som det är idag.

År 2022 rekryterade man ett nytt team, med kända namn som Matthew Deller (MW) och CEO och Emma Wood, tidigare vinmakerska på Penfolds. Under deras ledning har vinerna genomgått en fantastisk förädling och vinerna uppmärksammas för sin stil och kvalitet. Alla viner är biodynamiskt certifierade sedan 2014 och vinerna har också nyligen fått de svenska aktuella certifieringarna AWRI och EKO.


Vineriet ger en rustik känsla när man kliver in genom de massiva portarna, med stora spisar och röda tegelgolv, men det finns inget gammalt med vinframställningen på Wirra Wirra. Fokus ligger på att bevara frukten oavsett om det kommer från egna egendomar, eller från deras lojala odlare över McLaren Vale och Adelaide Hills.

Catapult Röda viner, Australien , 199:- inkl moms
Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år