0
0:-
Produkt lagd i inköpslista
Inköpslista
Totalt (exkl moms):
0:-
Totalt (inkl moms):
0:-

Wirra Wirra Vineyards

Wirra wirra betyder ”bland eukalyptusträd” på aboriginska, Och har gett namn till det här vineriet beläget i McLaren, 37 km söder om Adelaide. Wirra Wirra är berömda för sina röda premium viner från Mc Laren och vita viner från Adelaide Hills som har ett svalare klimat.

Robert Strangways Wigley grundade vineriet 1894 och exporterade betydande mängder vin till britterna. Efter hans död år 1926 övergavs vineriet men återföddes 1969 då Richard Gregory tillsammans med sin kusin Roger Trott byggde om Wirra Wirra och transformerade den då förfallna gården till den ståtliga vingården som det är idag.

Vineriet ger en rustik känsla när man kliver in genom de massiva portarna, med stora spisar och röda tegelgolv, men det finns inget gammalt med vinframställningen på Wirra Wirra. Fokus ligger på att bevara frukten oavsett om det kommer från egna egendomar, eller från deras lojala odlare över McLaren Vale och Adelaide Hills. Chefsvinmakare Paul Smith tillbringar mycket tid i vingårdarna, och hans inställning till vinframställning är att ta med Wirra Wirras själ till varje flaska vin som tillverkas.

Välkommen till Carovin AB Sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som har fyllt 25 år. Jag har fyllt 25 år